Poate ca ai auzit de foarte multe ori termenul freelancer si poate ca nu l-ai asociat cu nimic sau pur si simplu nu ti-a starnit interesul asa cum se cuvine. Insa ce este un freelancer de fapt? Sau cum poate un profesionist sa devina asa ceva si care sunt dezavantajele si avantajele pe care fiecare freelancer in parte si le asuma in totalitate atunci cand alege sa mearga cu incredere pe un asemenea drum? Ei bine, acestea sunt doar cateva dintre interebarile pe care si le pune in mod general o persoana cand vine vorba despre acest subiect atat de interesant.
Nu conteaza daca vrei sa renunti imediat la locul de munca pe care il ai in momentul acesta cu un clasic program de la ora 9 la 17 sau daca pur si simplu iti doresti sa devii freelancer pentru a strange cativa bani in plus. Afla care sunt avantajele pentru a lua o hotarare asumata si pentru a sti cu exactitate ce te asteapta in acest caz! Poti cauta intre timp mai multe detalii despre serviciile de contabilitate freelancer!
Cand discutam despre variantele alternative de job-uri, cu siguranta sunt foarte multi termeni utilizati, printre care: contractor, afiliat si bineinteles, freelancer. Chiar daca acesti termeni sunt similari, exista cateva diferente clare.
Practic, freelancerul este un liber profesionist care preseaza unele tipuri de servicii clientilor. Serviciile acestea sunt cel mai des oferite catre firme sau comanii (desi nu este obligatoriu).
Cei mai multi freelanceri pot aplica la locurile de munca postate de clienti in cazul in care au la baza nivelul de cunostinte necesare pentru ceea ce se cere.
In acelasi timp exista si alta varianta de liber-profesionisti, acea categorie care ofera serviciile catre clienti, eliminand din start toate platformele de freelancing, insa aceste cazuri sunt destul de rare.
Serviciile de contabilitate freelancer sunt la mare cautare in ziua de astazi si le intalnim din ce in ce mai des.
Sunt multe domenii in care poate lucra un freelancer in Romania. Cateva dintre acestea sunt urmatoarele:
- Contabilitate
- Asistent manager, asistent virtual, bookkepping
- Organizare de evenimente
- Marketing
- Design grafic
- Social media manager
- Copywriting
- Web design
Exista cativa freelanceri care se focuseaza pe o arie mai generala, cum ar fi cei care creeaza site-uri si se descurca atat la aranjarea grafica a paginii web, cat si la aranjarea grafica. Intre timp ce altii isi intreapta atentia asupra unui ingur domeniu si devin experti pe nisa respectiva, cum ar fi copywriterilor care creeaza continut de marketing.
In cazul in care te intrebi cat castiga un freelancer, ei bine, chiar daca nu sunt efectuate foarte multe studii de caz in acest sens in tara noastra, in majoritatea cazurilor un profesionist poate sa ajunga a aiba venituri lunare destul de mari, care sa depaseasca suma de 1500 Euro.
Desigur, exista foarte multe avantaje de a fi freelancer. Atunci cand hotarasti sa incepi sa iti castigi salariul ca un freelancer in Romania, devii seful tau. De cele mai multe ori iti desfasori treaba chiar in confortul propriei case si nu mai este necesar sa te scuzi atunci cand nu ajungi la job din cauza traficului sau cand trebuie sa dai socoteala in legatura cu anumite sarcini.
In cazul freelancing-ului iti poti seta de unul singur orele de munca. Tu decizi cand incepi sa iti desfasori activitatea, la ce proiect vrei sa lucrezi si cate ore, in ce ordine vrei.
Ba chiar mai mult de atat, lucrezi d eunde doresti. Daca vrei poti sa lucrezi chiar stand in pat, pe cand persoanele active pot alege sa lucreze intr-o cafenea aglomerata sau pe o banca in parc, intr-o zi insorita. Indiferent care ar fi alegera ta, important este sa faci mereu doar ceea ce iti place si sa devii cel mai bun in domeniul ales!